» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2005 >Vakuutusyhtiöt muistuttavat lohkolämmittimen vaaroista
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Vakuutusyhtiöt muistuttavat lohkolämmittimen vaaroista

19.10.2005

Vakuutusyhtiöt muistuttavat autoilijoita talven tullen lohkolämmittimien johtojen aiheuttamien vahinkojen uhkasta. Johto on irrotettava lämmityksen jälkeen seinästä ja huolehdittava, ettei siitä aiheudu vaaraa pihalla leikkiville lapsille ja kotieläimille.

"Lohkolämmittimen sähköjohto pitää turvallisuussyistä aina irrottaa käytön jälkeen pistorasiasta ja pistorasiakotelon kansi on pidettävä lukittuna", Kimmo Stjärnstedt If Vahinkovakuutusyhtiöstä korostaa.

Roikkumaan jätetty jännitteinen lämmitysjohto on riskitekijä, joka voi aiheuttaa vakavia henkilövahinkoja.

"Lämmitysjohdon unohtanut autoilija voi joutua korvausvastuuseen, jos pistorasiaan jäänyt sähköistetty johto aiheuttaa onnettomuuden", Stjärnstedt sanoo.

Taloyhtiöiden ja muiden lohkolämmityspistorasioita omistavien yhteisöjen kannattaa laatia autoilijoille selkeät ohjeet pistorasioiden käytöstä. Suositeltavaa on myös huolehtia pistorasioiden ja pistokkeiden kunnosta.

Sisätilalämmittimenä saa turvallisuussyistä käyttää vain erikseen autoihin tarkoitettua lämmitintä. Jos autoilija on käyttänyt autossaan muuta kuin ajoneuvokäyttöön tarkoitettua sisätilalämmitintä ja se on aiheuttanut tulipalon, seurauksena voi olla korvauksen alentaminen tai epääminen.

 (Verkkouutiset -IKK)