» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2005 >Sähköalalla arvioidaan rakentamisen jatkuvan vakaana
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Sähköalalla arvioidaan rakentamisen jatkuvan vakaana

19.10.2005

Sähköalalle tehty kysely kertoo uskosta rakentamisen vakauteen. Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry:n ja Neuvottelevat Sähkösuunnittelijat NSS ry:n jäsenille suunnattuun kyselyyn vastanneista 85 prosenttia uskoo rakennustuotannon kokonaisuudessaan kasvavan tai vähintäänkin pysyvän ennallaan tulevana puolivuotiskautena. Vuosi sitten vastaava prosentti oli 82.

Sähköurakoitsijoista ja -suunnittelijijat suhtautuvat erityisen positiivisesti asuntotuotannon korjausrakentamiseen, sillä lähes kaikki vastanneet uskovat sen kasvavan tai pysyvän ennallaan tulevana puolivuotiskautena. Asuntotuotannon kasvua tulevana puolivuotiskautena odottaa neljäsosa vastaajista, 61 prosenttia uskoo sen säilyvän ennallaan ja 14 prosenttia uskoo sen laskevan.

Toimisto- ja liikerakentamisen, teollisuusrakentamisen ja julkisen rakentamisen vähentymistä ennustaa yli puolet vastaajista.

Vastaajien työkanta on selvästi parantunut vuoden takaisesta. Työkannan saldoluku oli tässä kyselyssä lähes 32, kun se vuosi sitten oli 19.  Myös hintatasossa on nousutoiveita. Tarjouskyselyjen määrä on vastaajilla nyt suunnilleen samalla tasolla kuin vuosi sitten.

Yritystoiminnan tuloksellisuuden vuonna 2005 olettaa samanlaiseksi edellisvuoden kanssa 44  vastaajista. Edellisvuotta paremmaksi tuloksellisuuden uskoo 42 prosenttia vastaajista. Sähkösuunnittelijoiden usko tulosparannukseen ei ollut tässä kyselyssä läheskään samalla tasolla kuin sähköurakoitsijoiden.