» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2005 >Joensuun Metla-talo on Vuoden valaistuskohde
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Joensuun Metla-talo on Vuoden valaistuskohde

20.10.2005

Joensuussa sijaitseva Metla-talo on valittu Vuoden 2005 valaistuskohteeksi. Metla-talo on yksi Suomen suurimmista puurunkoisista toimistotaloista. Rakennuksessa sijaitsee Metsäntutkimuslaitoksen Joensuun tutkimuskeskus. Rakennusta käyttävät tällä hetkellä myös Joensuun yliopisto sekä Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos. Arkkitehtuurikilpailun tuloksena syntyneen rakennuksen tavoitteena on ollut suomalaisen puun innovatiivinen käyttö.

Neuvottelevat Sähkösuunnittelijat NSS:n, Suomen Valoteknillisen Seuran, Suomen Arkkitehtiliitto SAFAn, Sisustusarkkitehdit SIOn, Suomen toimitila- ja rakennuttajaliitto RAKLIn sekä Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STULin järjestämässä valtakunnallisessa valaistuskohdekilpailussa sai lisäksi kunniamaininnan Raha-automaattiyhdistyksen Grand Casino Helsingissä.

Parittomina vuosina järjestettävän Vuoden valaistuskohdekilpailun tarkoituksena on kannustaa kotimaisia valaistussuunnittelijoita ja rakennuttajia antamalla tunnustusta ansiokkaille ja korkeatasoisille valaistuskohteille.

Vuoden valaistuskohde valittiin nyt kymmenennen kerran. Mukana kilpailussa oli 14 ehdokasta. Kilpailun kohteena olivat kahden viimeisen vuoden aikana valmistuneet rakennukset. Kohde sai olla uudisrakennus- tai saneerauskohde. Tuomaristo kiinnitti arvioinneissaan huomiota sekä sisä- että ulkovalaistukseen.