» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2005 >Ympäristöministeriö: Erillinen sähkölämmitysvero ei ole ajankohtainen
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Ympäristöministeriö: Erillinen sähkölämmitysvero ei ole ajankohtainen

21.10.2005

Ympäristöministeriön työryhmän mukaan sähkölämmitykseen kohdistuvaa verotusta ei ole syytä kiristää, koska sähkön hinta on noussut viime aikoina. Tilannetta on kuitenkin syytä seurata ja ryhtyä tarvittaessa toimiin vaihtoehtoisten lämmitysmuotojen kilpailukyvyn parantamiseksi. Sähkölämmitysveron toteuttamiskelpoisuutta selvittänyt työryhmä asetettiin huhtikuussa 2005 ja se luovutti mietintönsä ympäristöministeri Jan-Erik Enestamille tänään.

"Pyytämäni selvitys, joka keväällä virheellisesti tulkittiin ehdotukseksi, on erittäin hyvä lisä keskusteluun rakennusten hiilidioksidipäästöistä ja niiden vähentämisestä. Työryhmän kanta on perusteltu ja samanlainen kirjaus on tulossa ilmasto- ja energiapoliittiseen strategiaan," Enestam totesi.

Sähkölämmityksen osuus maamme koko rakennuskannasta kasvaa edelleen, koska sitä suositaan uudistuotannossa. Suosioon vaikuttavat edullinen hankintahinta sekä käytön vaivattomuus.

Enestam muistuttaa rakentajia ja kuluttajia siitä, että lämmitysmuotoa valittaessa kustannuksia kannattaa tarkastella pitkällä aikavälillä: "On tärkeää huomioida investointikustannusten lisäksi myös käyttökustannukset, joihin nouseva energian hinta vaikuttaa. Energiatehokkaat vaihtoehdot säästävät selvää rahaa."

Työryhmän mukaan kiristyvien ilmastopoliittisten tavoitteiden takia olisi perusteltua edistää nykyistä voimakkaammin uusiutuvan energian asemaa lämmityksessä sekä matalaenergiarakentamista.