» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2005 >Seti aloitti sähkötyöturvallisuuskouluttajien auktorisoinnin
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Seti aloitti sähkötyöturvallisuuskouluttajien auktorisoinnin

31.10.2005

Uusittu sähkötyöturvallisuusstandardi SFS 6002 toi mittavan koulutustarpeen sähköalalle. Standardin mukaan koulutus on annettava kaikille sähköalan töitä tekeville henkilöille, mukaan luettuna työjohto-, käyttötoiminta- ja asiantuntijatehtävissä toimivat henkilöt.

Koulutusmäärien kasvaessa ja kaikille laadukkaan korkeatasoisen koulutuksen mahdollistamiseksi Henkilö- ja Yritysarviointi Seti Oy on aloittanut sähkötyöturvallisuuskouluttajien auktorisoinnin. Auktorisoinnin edellytyksenä on Setin hyväksymän, Sähköinfo Oy:n järjestämän, kouluttajakoulutuksen hyväksytty suorittaminen.

Ensimmäinen sähkötyöturvallisuuden kouluttajakoulutus pidettiin lokakuun lopulla Tampereella. Seuraava kurssi järjestetään pääkaupunkiseudulla maaliskuussa 2006.

Auktorisoidulta kouluttajalta edellytetään kouluttajakoulutuksen lisäksi sähköalalla itsenäisessä työskentelyssä vaadittava ammatillinen pätevyys, joka on määritelty sähköalan töistä annetussa kauppa- ja teollisuusministeriön päätöksen 516/96 11 §:ssä.

Auktorisoitu kouluttaja sitoutuu kouluttamaan hyväksytyllä aineistolla ja käyttämään kokeissaan hyväksytettyjä koekysymyksiä. Kouluttajalla on myös mahdollisuus hankkia kouluttamilleen henkilöille Setin myöntämä sähkötyöturvallisuuskortti osoitukseksi voimassa olevasta sähkötyöturvallisuuskoulutuksesta.