» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2005 >Sähkölämmitysratkaisujen myynti kasvussa
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Sähkölämmitysratkaisujen myynti kasvussa

31.10.2005

Asumismukavuutta lisäävien sähkölämmitysratkaisujen kysyntä on edelleen kasvussa. Sen osoittavat Suomen Sähkötukkuliikkeiden Liiton (SSTL) keräämät myyntitilastot.

Tammi-syyskuussa myyntinsä arvoa kasvattivat mm. kattolämmityksen kelmut ja säteilylämmittimet (7,3 %) sekä lattialämmityksen kaapelit ja saneerausverkot (2,3 %). Nopeinta kasvu oli sulanapitokaapeleilla ja verkoilla (35,9 %) sekä siirrettävillä lämmittimillä ja pyyhekuivaimilla (121,3 %).

”Lattialämmitys on vakiinnuttanut paikkansa kosteissa tiloissa ja sitä käytetään yhä enemmän myös muissa huonetiloissa. Sähkötoimisena sen asentaminen on helppoa myös remontin yhteydessä, sillä putkien vetämistä ei tarvita”, SSTL:n toimitusjohtaja Tarja Hailikari sanoo.

”Myyntitilastoissa näkyy myös tarve turvallisuuteen kiinteistöjen kulkuväylillä ja vesien johtamisessa. Yhä useampiin uudis- ja kunnostuskohteisiin asennetaan sulanapitokaapelit estämään liukastumisia ja putkien jäätymistä sekä helpottamaan talvikunnossapitoa”, Hailikari toteaa.