» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2005 >Sähkö- ja elektroniikkaromua kertyy ennakoitua enemmän
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Sähkö- ja elektroniikkaromua kertyy ennakoitua enemmän

1.11.2005

Kodinkoneromun ilmaisen vastaanoton suosio on yllättänyt osan keräyspisteistä. Keräyspisteisiin on tuotu niin paljon vanhoja laitteita, ettei kaikkea romua ole pystytty käsittelemään samassa tahdissa, kertoo tiistain Ylen TV-uutiset.

Elektroniikka- ja sähköromua on saanut viedä ilmaiseksi keräyspisteisiin elokuusta lähtien. Keruu ja käsittelyvastuu on laitteiden valmistajilla ja maahantuojilla. Nämä ovat perustaneet yhdistyksiä, jotka huolehtivat romun keräyksestä. Kustannukset katetaan uusien kodinkoneiden hintoihin lisätyillä euroilla.

Ilmaisten keräyspisteiden suosio on yllättänyt osan vastaanottopisteistä. Pahimmillaan televisionromuja on pitänyt pinota odottamaan ylimääräisiin tiloihin, kun romun käsittely on viivästynyt.

Ongelmia on tullut varsinkin pienillä paikkakunnilla. Kun elektroniikkaromun käsittelyvastuu siirtyi pois kunnilta, myös virallisten keräyspisteiden määrä väheni.

Vaikka suurin osa keräyspisteisiin tuoduista laitteista on tullut tiensä päähän, arvostelua on herättänyt se, että kunnostettavissakin olevat laitteet romutetaan.