» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2005 >Kodinkonekauppa odottaa ennätyksellistä joulua
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Kodinkonekauppa odottaa ennätyksellistä joulua

4.11.2005

Kodinkonekauppiaat uskovat, että tulevassa joulukaupassa rikotaan aiemmat myyntiennätykset. Alan kokonaismyynti on kasvanut tammi-syyskuussa jo 20 prosenttia viime vuoden vastaavasta jaksosta, kertoo tukkureista ja vähittäiskauppiasta koostuvan kodintekniikka-alan yhteistyöfoorumi Kotek.

Taloussanomien uutisessa Kotekin puheenkohtaja Kari Karipuu kertoo, että kysynnän kasvu on kovempaa kuin koskaan ennen. Yhteisenä nimittäjänä on hänen mukaansa nyt digitaalisuus. Koteihin halutaan digitaalista kuvaa sekä televisioihin että tallenteisiin. Myös digitaalinen musiikki ja sen lataaminen kiinnostavat.

"Kysynnän pääkärkiä ovat eri tuotelinjojen uutuustuotteet, kuten taulutelevisiot ja älypuhelimet, sekä tietotekniikka ja isot kodinkoneet", listaa Karipuu.

Kulutuselektroniikan kokonaismarkkinat ovat edelleen tv-vetoisia ja taulutelevisioiden läpimurto on nyt tosiasia. Taulutelevisioiden osuus tv-myynnistä on Kotekin laskelmien mukaan Suomessa jo lähes 60 prosenttia. Viime vuonna niiden myyntisiivu oli vielä alle 30 prosenttia.

Tosin taulutelevisioiden kysyntä on niin kovaa, että niistä on jo pulaa, ja suosituimmissa malleissa jonotusajat ovat venyneet kuukausien mittaisiksi.