» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2005 >Yritysten luottokelpoisuusluokitukset kohentuneet edelleen
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Yritysten luottokelpoisuusluokitukset kohentuneet edelleen

8.11.2005

Noin joka kuudes eli yli 30 000 suomalaisyritys on Suomen Asiakastiedon aluekatsauksen saa Rating Alfa -luokituksen AAA tai AA+. Tämä tarkoittaa, että yrityksen luottokelpoisuus on vahvan. Parhaita luokituksia saavien yritysten osuus yrityskannasta on kasvanut kuudessa vuodessa 12,9 prosentista 17,7 prosenttiin. Vastaavasti heikkojen (luokitukset B ja C) yritysten määrä on supistunut.

"Suomalaisyritysten taseet ovat vahvistuneet tasaisesti 2000-luvulla, ja nyt jo lähes puolet pääomista on omia. Korkea omavaraisuusaste heijastuu yritysten hyvänä luottokelpoisuutena. Lisäksi kun yhä useampia yritys julkistaa tilinpäätöksensä, tunnusluvut ovat luokituksissa käytettävissä", Asiakastiedon analyysipäällikkö Olli Fabricius taustoittaa luokitusten kohentumista.

AA ja AA+ -yritysten määrä on kasvanut erityisesti Hämeessä. Luottokelpoisimmat yritykset löytyvät kuitenkin edelleen Ahvenanmaalta ja Pohjanmaalta.

"Kokonaistarkastelun perustella Pohjanmaa näyttäytyy edelleen maan toiseksi vahvimpana yritysmaakuntana, ja se on lisäksi kuronut kiinni eroa Ahvenanmaahan", Olli Fabricius toteaa.

Vahvojen yritysten osuus on keskimääräistä suurempi myös Uudellamaalla (18,8 %), Pirkanmaalla (18,1 %) sekä Keski-Suomessa (17,9 %). Sen sijaan Varsinais- Suomessa ja Satakunnassa AAA ja AA+ -yritysten osuus on vuodessa pudonnut maan keskiarvon alapuolelle.