» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2005 >Sähkösuunnittelijoita haetaan yhteishankkeella
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Sähkösuunnittelijoita haetaan yhteishankkeella

22.11.2005

Kotkan - Haminan seudulla kaivataan sähköalan suunnittelijoita, muita rakennusalan suunnittelijoita sekä kone- ja automaatioalan suunnittelijoita. Yhteisessä rekrytointihankkeessa lisätyövoimaa kaipaa kymmenkunta suunnittelutoimistoa, jotka tarvitsevat kaikkiaan 22 - 25 suunnittelijaa.

Yritysten mukaan suunnittelutoimistoihin on syntynyt työvoimapulaa pitkälti siksi, että joitakin vuosia sitten rakentamiseen liittyvät alat eivät kiinnostaneet nuoria eikä alalla ollut töitä. Selitys pätee myös sähköalalla. Rekrytointikampanjassa mukana oleva Sähkökuva Oy hakee muutamia uusia suunnittelijoita.

”Haemme nuorta sähkövoimatekniikan insinööriä, joka viihtyy teollisuusympäristössä ja jolla on jonkin verran työkokemustakin”, Sähkökuva Oy:n toimitusjohtaja Keijo Kuvaja kertoo.

Sähkökuva toteuttaa sähkösuunnittelua teollisuuteen ja rakennuksille sekä suunnittelee alueellisia sähköjärjestelmiä kunnille ja yhteisöille. Yritys tekee myös sähkölaitteistojen kuntotutkimuksia sekä hoitaa projekteja ja asennusvalvontaa. Päämarkkina-alueena on Kymenlaakso ja Etelä-Suomi.

Rekrytointihanketta tukee Etelä-Kymenlaakson viiden kunnan elinkeinotointa hoitava Kotkan - Haminan seudun Yrityspalvelu Oy. Sen toimintaan kuuluu muun muassa muuttajan palvelut.