» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2005 >Ensto järjesteli omistusrakennettaan
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Ensto järjesteli omistusrakennettaan

25.11.2005

Ensto-konsernin omistava Miettisen suku on järjestellyt yhtiöidensä omistusrakennetta. Järjestelyjen myötä M-Capital Oy:stä tulee EM Group Oy ja koko konsernin emoyhtiö. Lisäksi järjestelyssä muun muassa puretaan sulautumisten avulla tytär- ja holding-yhtiöitä.

Helsingissä toimiva EM Group on monialayhtiö, jonka päätehtävänä on omistaa teollisuusyrityksiä ja kehittää niiden strategiaa ja toiminta-ajatusta yhdessä niiden hallitusten ja johdon kanssa. EM Group vastaa tytäryhtiöidensä osalta rahoitus-, sijoitus-, kiinteistö- ja osittain myös taloushallinnon toiminnoista sekä lakiasioista. Järjestely tehostaa erityisesti rahoitusriskien ja treasury-toimintojen hallintaa.

EM Groupin omistuksessa ovat Ensto Oy, Nypro CMS Oy, Audel Oy, Idealplast Ab, Opa Oy, TL-Coating Oy, Efla Oy ja Sewatek Oy. Teollisuusyritysten lisäksi siihen kuuluu huomattava määrä sijoituskiinteistöjä.

EM Groupin hallituksen puheenjohtajaksi on valittu Marjo Raitavuo ja yhtiön toimitusjohtajaksi Timo Miettinen. Muut hallituksen jäsenet ovat Anu Miettinen ja Taru Miettinen. Yhtiön nykyinen toimitusjohtaja Jyrki Kanto siirtyy rahoitusjohtajaksi.

Konsernin arvioitu liikevaihto vuodelle 2005 on noin 200 miljoonaa euroa ja arvioitu liikevoitto noin 15 miljoonaa euroa. EM Groupiin kuuluvien yritysten palveluksessa on yhteensä noin 1 600 henkilöä ja ne toimivat 14 eri maassa. Toimitusjohtaja ja muut hallituksen jäsenet omistavat koko EM Groupin osakekannan.