» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2005 >Korjausrakentamisessa selvää kasvua viime vuonna
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Korjausrakentamisessa selvää kasvua viime vuonna

29.11.2005

Vähintään 20 hengen talonrakennusyritysten korjausrakentamisesta kertynyt liikevaihto oli vuonna 2004 kaikkiaan 1,8 miljardia euroa, mikä on 11 prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna. Talonrakennusyritysten koko liikevaihto oli 6,6 miljardia. euroa, josta korjausrakentamisen osuus oli 29 prosenttia ja uudisrakentamisen 71 prosenttia.

Talonrakentaminen jaetaan kahteen toimialaluokkaan: varsinaiseen talonrakentamiseen ja rakennusasennukseen ja rakentamisen viimeistelyyn. Talonrakentamisen toimialan korjausrakentamisen liikevaihto kasvoi 6,6 prosenttia edellisestä vuodesta.

Toimialan rakennusasennus- ja viimeistelytyöt toimialan korjausten liikevaihto oli edelleen rajussa kasvussa ollen nyt 25 prosenttia suurempi kuin edellisenä vuonna. Tämän toimialan yritysten korjausrakentamisen liikevaihto on kasvanut vuodesta 2000 noin 67 prosenttia.

Korjausrakentamisen liikevaihdon osuus talonrakentamisen yrityksissä on keskimäärin noin viidesosa koko talonrakentamisen liikevaihdosta. Vastaavasti asennus- ja viimeistelytöiden yrityksissä korjausten liikevaihdon osuus on yli puolet.

Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen Rakentamisen suhdanteet, rakennusyritysten korjaukset -julkaisusta.