» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2005 >Tekes uusii organisaationsa
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Tekes uusii organisaationsa

30.11.2005

Tekes siirtyy ensi vuoden alussa uuteen organisaatiomalliin. Uudistuksen tavoitteena on tarjota asiakkaille parempaa rahoitus- ja asiantuntijapalvelua, lisätä Tekesin toiminnan vaikuttavuutta sekä parantaa muutosvalmiutta ja tehokkuutta.

”Uuden organisaation suunnittelussa on otettu huomioon asiakkailta, sidosryhmiltä ja henkilöstöltä saatu palaute. Valitsimme uudeksi rakenteeksi matriisimaisesti toimivan organisaation. Valinta korostaa yksikkörajat ylittävän vuorovaikutuksen tärkeyttä innovatiivisen asiantuntijaorganisaation toiminnassa”, Tekesin pääjohtaja Veli-Pekka Saarnivaara perustelee.

Tekesin uusi organisaatio muodostuu asiakastoiminnosta, osaamis- ja palveluyksiköistä, ydinprosesseista ja strategisesta johdosta. Henkilöstö sijoittuu näiden muodostamaan matriisiin toimien eri rooleissa tehtävästä riippuen.

Yritysasiakkaita varten toiminta on jaettu kahdeksaan asiakastoimintoon. Kutakin asiakastoimintoa johtaa toimialajohtaja, osaamis- ja palveluyksiköitä teknologia­johtaja. Osaamis- ja palvelu­yksiköt palvelevat julkisia tutkimusasiakkaita, tunnistavat kansallisia osaamistarpeita ja luovat tarvittavaa osaamista. Ydinprosesseja on kolme: innovaatio­toiminnan aktivointi, teknologiaohjelmat ja valikoiva hankerahoitus.

”Vuoden 2006 alusta TE-keskuksiin perustetaan teknologian kehittämisosastot. Näiden osastojen asiantuntijat kuuluvat Tekesin asiakastoimintoihin ja tekevät samoja töitä kuin muutkin Tekesin asiantuntijat. Eri alueiden ja osaamisten edustajat tulevat entistä yhdenmukaisempaan asemaan tehtäviä ja vastuita jaettaessa”, Saarnivaara linjaa.