» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2005 >Tampere palkittiin valaistuksesta
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Tampere palkittiin valaistuksesta

2.12.2005

Tampereen kaupunki on saanut kansainvälisesti arvostetun ja merkittävän ”International City-People-Light” -valaistuspalkinnon. Kilpailu on maailmanlaajuinen ja palkinto jaetaan vuosittain kolmelle parhaalle kaupungille, jotka ovat kehittäneet kaupungin valaistusta ja toteuttaneet merkittäviä valaistushankkeita korostaen viihtyisyyttä, imagoa ja tunnelmaa.

Kilpailun järjestää kansainvälinen LUCI-järjestö (www.luciassociation.org), joka on ainoa kohdekilpailuja järjestävä riippumaton organisaatio maailmassa. Kilpailu on kutsukilpailu, johon LUCI-järjestön yhteistyökumppanit eri kohdemaissa saavat ehdottaa kilpailukohdetta. Tänä vuonna mukana oli 22 kaupunkia eri puolelta maailmaa. Tampere oli Pohjoismaista ainoa kilpailuun kutsuttu kaupunki ja voitti kilpailussa toisen palkinnon.

Valaistuskohteena oli Tampereen Keskustori, mutta kilpailukriteerinä on myös kaupungin sitoutuminen johdonmukaiseen nykyaikaisen valaistuksen kehittämiseen. Ensimmäisen palkinnon sai Saksan Köln tuomiokirkon valaistuksesta ja kolmanneksi tuli ranskalainen Cannes. Muita kilpailussa mukana olleita kaupunkeja olivat mm. Rooma, Lontoo ja Cadiz.

Aikaisemmin Tampere on saanut tunnustusta, kun Tammerkosken yläjuoksun valaistus valittiin Vuoden 1999 valaistuskohteeksi. Kansainvälisessä Light Premiere -kisassa kohde ylsi finaalisijalle. Lisäksi Tampereen Keskustori sai kunniamaininnan Vuoden valaistuskohde 2003 -kilpailussa.