» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2005 >Päivärahojen laskusäännöt selkeyttävät tulkintaviidakkoa
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Päivärahojen laskusäännöt selkeyttävät tulkintaviidakkoa

2.12.2005

Verovapaata päivärahaa voi nyt maksaa enintään kahden vuoden komennukselta. Määräaika koskee niin rakennuksia kuin telakoitakin ja on kaikille komennusmiehille sama. Rakennuksilla ja muissa vastaavissa määräaikaisissa työkohteissa päivärahaa voidaan maksaa kolmaskin vuosi, jos työntekijän koti on yli 100 kilometrin päässä työmaalta ja työntekijä asustaa yhteismajoituksessa työpaikkakunnalla.

"Hallituksen ehdottamat päivärahojen laskusäännöt selkeyttävät nykyistä tulkintaviidakkoa", Veronmaksajain Keskusliiton lakiasiain johtaja Vesa Korpela korostaa.

Hallituksen nyt tekemä esitys noudattelee Veronmaksajien vaatimuksia.

"Tärkeintä oli poistaa epävarmuus. Siihen nähden pienempi kysymys oli aikaraja. Kaksi vuotta kaikille ja erityisolosuhteissa kolme ei ole aivan sitä, mitä Veronmaksajat toivoivat, mutta paljon parempi kuin verottajan laajasti soveltama yksi vuosi. Lain voimaantulo takautuvasti tämän vuoden alusta poistaa epävarmuuden tältäkin vuodelta", Korpela painottaa.

"Epävarmuus tulkinnasta ja eri puolilla maata vaihtelevat käytännöt muodostuivat tuhansia veronmaksajia koskevaksi oikeusturvaongelmaksi. Ikävä esimerkki tästä oli Turun telakoilla työskennelleille sadoille komennusmiehille määrätyt jälkiverot. Epävarmuus haittasi jo vakavasti suomalaisten yritysten mahdollisuutta kilpailla Olkiluodon voimalatyömaan aliurakoista", hän toteaa.