» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2005 >Espoo myy kaikki E.ON-osakkeensa Fortumille
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Espoo myy kaikki E.ON-osakkeensa Fortumille

22.12.2005

Espoo myy kaikki omistamansa energiayhtiö E.ON Finlandin osakkeet valtionyhtiö Fortumille 364 miljoonalla eurolla. Espoon kaupunginhallitus päätti yksimielisesti esittää kauppaa 16. tammikuuta kokoontuvalle valtuustolle.
     
Fortum tarjosi aikaisemmin entisestä Espoon Sähköstä 48 euroa osakkeelta, mutta nosti nyt hinnan 68 euroon eli kauppahinta on yhteensä noin 364 miljoonaa euroa.

Kaupan ehtona on, että Fortum saa myös saksalaisen E.ON:n hallussa olevat osakkeet omistukseensa, joista on riidelty välimiesoikeudessa. Sen jälkeen Fortumilla olisi 99,8 prosenttia E.ON Finlandista.

Fortum ja E.ON solmivat 2002 sopimuksen, jonka perusteella Fortumilla oli oikeus vuoden 2005 alussa ostaa saksalaisyhtiön kahden kolmasosan osuus E.ON Finlandista.
     
Kauppoja ei ole päästy toteuttamaan, koska Espoo on riitautunut ne. E.ON:llä ja Espoolla on osakassopimus, jonka perusteella Espoo voi mielestään estää kaupat.

Samalla, kun Espoo nyt myy omat osakkeensa Fortumille, kaupunki hyväksyy E.ON:n omistamien osakkeiden myynnin Fortumille.