» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2006 >Huippunopeat laajakaistayhteydet tulevat suuriin kaupunkeihin
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Huippunopeat laajakaistayhteydet tulevat suuriin kaupunkeihin

22.8.2006

TeliaSonera Finland Oyj tuo markkinoille uuden sukupolven huippunopeat valokuitupohjaiset laajakaistayhteydet . Yhtiö aloittaa yhteyksien myynnin ja toimitukset taloyhtiöille ja asukkaille kymmenessä suurimmassa kaupungissa.

Uudet yhteydet ulotetaan ensi vaiheessa yli tuhanteen kiinteistöön ja sataantuhanteen huoneistoon Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Tampereella, Turussa, Lahdessa. Jyväskylässä, Kuopiossa, Vaasassa ja Oulussa. Yhteyksien rakentaminen saadaan valmiiksi kuluvan vuoden loppuun mennessä. Rakentamisessa hyödynnetään Soneran olemassa olevaa valokuituverkkoa.

Kuluttajille tulee tarjolle Suomen nopein laajakaistaliittymä Sonera Laajakaista Extra, jonka huippunopeus on 100 Mbit/s. Taloyhtiöille tarjotaan Sonera Kiinteistöyhteys Kuitu -liittymä, jonka nopeus on 1/1 Gbit/s. Verkon rakentaminen etenee vaiheittain ja taloyhtiöille tarjottavan palvelun edullisuus perustuu kaivuutöiden tekemiseen samalla kertaa koko alueelle.

Palvelut kohdennetaan tyypillisten 1,10 ja 100 Mbit/s -käyttäjäryhmien mukaan. Yhden megabitin liittymä sopii internetin peruspalvelujen käyttäjille ja 10 megabittiä riittää jo koko perheen vaativiinkin mediatarpeisiin.  100-megaista liittymää arvostavat tosisurffaajat, verkkopelaajat ja tarjolla olevia video- ja muita lisäpalveluita hyödyntävät asiakkaat.