» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2006 >Polartest aloitti sähkölaitteistojen varmennus- ja määräaikaistarkastukset
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Polartest aloitti sähkölaitteistojen varmennus- ja määräaikaistarkastukset

15.11.2006

Polartest Oy on uusi, riippumaton valtuutettu tarkastuslaitos Inspecta Oy:n ja Elspecta Oy:n lisäksi. Sähkölaitteistojen varmennus- ja määräaikaistarkastukset yritys aloitti marraskuun 14:nnestä päivästä alkaen.

”Sähkölaitteistojen määräaikais- ja varmennustarkastukset ovat luonnollinen askel Polartestin jatkuvassa kehittymisessä. Se tukee yrityksen toiminta-ajatusta, edistää asiakaskunnassa turvallisuutta, käyttövarmuutta, ympäristöystävällisyyttä ja tuottavuutta”, Polartestissä kesäkuussa aloittanut uusi tarkastuspäällikkö Tapio Pesu luonnehtii.

”On selvää, että sähkölaitteistotarkastuksissakin tarvitaan tervettä kilpailua. Koska Polartest on jo mittava tarkastuslaitos, olemassa olevaa palvelutarjontaa on mielekästä kasvattaa uudella tukijalalla.”

Pesu kertoo, että vaativimpia tarkastuskohteita ovat muun muassa leikkaussalit, räjähdysvaaralliset tilat ja erilaiset teollisuuden sekä energiantuotannon ja -siirron sähköjärjestelmät.

Polartest on tunnettu eurooppalaisen painelaitedirektiivin (PED) ja kuljetettavien painelaitteiden direktiivin (TPED) mukainen ilmoitettu laitos sekä Säteilyturvakeskuksen hyväksymä YVL-tarkastuslaitos. Vuonna 1974 perustettu yritys noudattaa laatujärjestelmässään standardia EN ISO/IEC 17020. Laatujärjestelmällä on Mittatekniikan keskuksen akkreditointi.

Tapio Pesun haastattelu on luettavissa kokonaisuudessaan marraskuun Sähkömaailmasta.