» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2006 >Kimmo Saarinen IEC:n korkeaan luottamustoimeen
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Kimmo Saarinen IEC:n korkeaan luottamustoimeen 

11.1.2006

SESKOn hallituksen puheenjohtaja Kimmo Saarinen on valittu IEC:n hallituksen, Council Boardin (CB) jäseneksi. Hänet nimettiin tämän maailmanlaajuisen sähkö- ja elektroniikka-alan standardointijärjestön vastuunalaiseen tehtävään jo toistamiseen.

Council Boardissa on 15 jäsentä, jotka valitaan kansainvälisen sähkö- ja elektroniikka-alan standardointijärjestön IEC:n 65:n jäsenen asettamista ehdokkaista järjestön yleiskokouksessa. IEC:n hallintoelimistä Council Boardille raportoivat Standardization Management Board (SMB) ja Conformity Assessment Board (CAB).

Kimmo Saarinen nauttii laajaa luottamusta standardointialalla niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Hän toimii kolmatta kauttaan SESKOn hallituksen puheenjohtajana ja on siis myös IEC:n Suomen kansallisen komitean puheenjohtaja.

Saarinen on myös Suomen Standardisoimisliiton SFS:n hallituksen puheenjohtaja. Lisäksi pitkän uransa aikana Kimmo Saarinen on edustanut ja edustaa Suomen sähkö- ja elektroniikka-alan asiantuntemusta lukuisissa kansainvälisissä ja kansallisissa standardointikomiteoissa sekä työryhmissä. Hän työskentelee päätoimessaan Evox Rifa Oyj:n kehitysjohtajana.