» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2006 >Sähkötukkuliikkeiden myynti kasvoi lähes 12 %
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Sähkötukkuliikkeiden myynti kasvoi lähes 12 %

11.1.2006

Sähkötukkuliikkeiden myynti ylsi viime vuonna 641 miljoonaan euroon. Kasvu edellisvuodesta oli 11,7 %, mitä voi pitää poikkeuksellisen suurena.

Vastaaviin kasvulukemiin on päästy viime aikoina vain vuonna 2000 ja sitä ennen 80-luvun loppuvuosina. Sähkötarvikkeiden tukkukauppa on nyt arvoltaan noin kaksinkertainen laskusuhdanteen pohjavuoteen 1993 verrattuna. 

Myynnin määrää ovat kasvattaneet erityisesti rakentaminen ja teollisuuden investoinnit. Tuoteryhmistä eniten kasvoi johtimien, kaapeliteiden, asennustarvikkeiden ja sähkölaitostarvikkeiden myynti.

”Uusien sähköistysratkaisujen ja sähkölämmityksen suosio näkyy mm. ohjausjärjestelmien ja tarvikkeiden kysyntänä. Rakentajat osoittavat arvostavansa yhä enemmän asumismukavuutta ja energiatehokkuutta. Uskomme saman kehityksen jatkuvan tänä vuonna”, Suomen Sähkötukkuliikkeiden Liiton (SSTL) toimitusjohtaja Tarja Hailikari sanoo.

Raaka-aineena käytetyn kuparin hinta nousi vuoden aikana 40 %, mikä osaltaan lisäsi myynnin arvoa. Samaan suuntaan vaikutti lamppujen, valaisimien ja lämmittimien hintaan lisätty kierrätysmaksu.

SSTL odottaa sähkötukkukaupan myynnin volyymin kasvun jatkuvan tänä vuonna. Uudisrakentamisen ennakoidaan pysyvän viime vuoden tasolla ja korjausrakentamisen jopa hieman lisääntyvän.