» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2006 >PK-yrityksiä auttava ATEX-foorumi on perustettu
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


PK-yrityksiä auttava ATEX-foorumi on perustettu

23.1.2006

Syyskuussa 2003 kansallisesti voimaan saatetun ATEX-työolosuhdedirektiivin räjähdysvaarallisia tuotantolaitoksia ja työpaikkoja koskevat vaatimukset tulevat täysimääräisesti voimaan kuluvan vuoden heinäkuusta lähtien. Direktiivi koskee uusia räjähdysvaarallisia tiloja sekä vanhoissa tiloissa tehtäviä muutoksia ja korjauksia.

PK-yritysten tueksi palavien ja räjähtävien ilmaseosten aiheuttamien vaarojen torjuntaan ja vähimmäistoimenpiteiden toteuttamiseen on perustettu erityinen ATEX-foorumi. Foorumin työ on käytännönläheistä ja neuvonta on PK-yrityksille maksutonta.

ATEX-foorumi on luottamukseen ja yhdessä oppimiseen perustuva viranomaisista ja asiantuntijoista koostuva yhteistyöverkosto, joka välittää ja jalostaa tietoa PK-yrityksille työolosuhdedirektiivin 1999/92/EY ja valtioneuvoston asetuksen VNa576/2003 vaatimusten toteuttamisessa.

Foorumin ovat koonneet Työterveyslaitos (TTL), VTT, Turvatekniikan keskus (TUKES), Sosiaali- ja terveysministeriö/työsuojelu, Palo- ja pelastusviranomaiset, Pelastusopisto ja Palopäällystöliitto sekä vakuutusyhtiöt.