» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2006 >Yritysostoista vaihtoehto sähköurakointiyritysten orgaaniselle kasvulle
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Yritysostoista vaihtoehto sähköurakointiyritysten orgaaniselle kasvulle

24.1.2006

Kasvuhakuisilla yrityksillä on olemassa kaksi toimintatapaa kasvulle, joko orgaaninen tai yritysostoihin perustuva. Yrityskaupat eivät sähköurakointialalla ole kuitenkaan kovin yleisiä.

Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL:n puheenjohtaja Janne Skogberg toivoo, että yritysten perustamis- ja kasvustrategiana yrityskaupat lisääntyisivät. Sillä vaikutettaisiin alan markkinatasapainoon ja pelastettaisiin monia sähköurakointiyrityksiä.

”Toimialan näkökulmasta orgaanisen kasvun määrän pitäisi seurata kokonaiskysynnän muutoksia. Muussa tapauksessa tarjonta ja kysyntä eivät ole tasapainossa, mikä taas heijastuu suoraan markkinahintoihin. Edellä mainitut kasvustrategiat vaikuttavat eri lailla tähän markkinatasapainoon. Orgaaninen kasvu lisää alan kapasiteettia, kun taas yrityskauppa ei vaikuta kapasiteettiin lainkaan. Viime vuosina sähköurakoinnissa monilla alueilla on tarjonta ylittänyt kysynnän selvästi. Siksi alan orgaaninen kasvu voisi olla hillitympää”, Skogberg sanoo tammikuun Sähkömaailmassa.