» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2006 >Sähkölämmityksen laitemyynti kasvoi
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Sähkölämmityksen laitemyynti kasvoi

31.1.2006

Sähkölämmityksen laitemyynti kasvoi viime vuonna 2,6 prosenttia edellisvuodesta ja oli arvoltaan 31 miljoonaa euroa. Syys-joulukuussa myynnin kasvu oli lähes kahdeksan prosenttia vuodentakaiseen verrattuna.

Myyntiä tilastoi Suomen Sähkötukkuliikkeiden Liitto SSTL, jonka jäsentukkujen sähkötarvikemyynti edustaa lähes sataa prosenttia sähkötarvikkeiden tukkumarkkinoista. Lämmitintilaston tiedot on kerätty kaikilta merkittävimmiltä lämmitinvalmistajilta ja -maahantuojilta.

”Sulanapitokaapeleiden ja -verkkojen suosio on kasvanut sekä uudis- että korjausrakentamisessa, mistä kertoo niiden myynnin 26 prosentin kasvu. Sähkölämmitystä käytetään yhä useammin lisäämään kulkuväylien turvallisuutta ja ehkäisemään putkivahinkoja”, SSTL:n toimitusjohtaja Tarja Hailikari kertoo.

”Lattialämmitys- ja saneerausverkot ovat nousseet myynnin arvossa suurimmaksi tuoteryhmäksi yhdessä huonetilojen lämmityspattereiden kanssa. Sähkötoiminen lattialämmitys on vallannut alaa erityisesti korjausrakentamisessa. Yksinkertainen asentaminen tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon koko asuntoon - ei ainoastaan kosteisiin tiloihin”, Hailikari toteaa.