» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2006 >EK: Rakentaminen jatkuu vahvana
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


EK: Rakentaminen jatkuu vahvana

2.2.2006

Rakennusyritysten suhdannetilanne on tällä hetkellä selvästi normaalia vahvempi, kertoo Elinkeinoelämän keskusliitto EK tänään julkaistussa suhdannebarometrissä. Hyvän suhdannevaiheen odotetaan alalla jatkuvan myös tulevina kuukausina. Tuotanto kasvaa yhä, mutta toisaalta ammattityövoimapula ei ole lievittynyt kuin vähän.  Rakentamisessa 38 prosenttia yrityksistä ilmoitti puutteen ammattitaitoisesta työvoimasta rajoittavan kasvuaan.

Suhdannetilanteen paranemista odotti tammikuussa 12 prosenttia tiedusteluun vastanneista rakennusyrityksistä. Heikkeneviä suhdanteita ennusti kolme prosenttia vastaajista, ja selvä enemmistö eli 85 prosenttia ei arvioinut suhdanteisiin suuria muutoksia.

Kokonaisuudessaan suomalaiset teollisuusyritykset kuvaavat suhdanteidensa vahvistuneen hiljalleen alkutalven aikana. Tämänhetkistä suhdannetilannetta kuvataan jo hieman normaalia paremmaksi. Myös kuluvan vuoden alkupuolella suhdanteiden odotetaan jonkin verran vahvistuvan. Tuotannon kasvun ennustetaan jatkuvan koko alkuvuoden ajan, ja myös myyntihintojen arvioidaan vähitellen kääntyvän ylöspäin.

Suhdannebarometri-tiedote on luettavissa EK:n www-sivuilla.