» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2006 >Sähkön myyntitarjousten vertailuun syntyi uusi nettipalvelu
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Sähkön myyntitarjousten vertailuun syntyi uusi nettipalvelu

3.2.2006

Energiamarkkinavirasto on avannut uuden nettipalvelun, josta kuluttajat löytävät ajantasaiset sähkön myyntitarjoukset. Uuden palvelun tavoitteena on helpottaa sähkön hintatietojen saatavuutta, kuluttajien sähkön oston kilpailut-tamista sekä tarjousten vertailua. Maksuton palvelu on käytettävissä osoitteessa www.sahkonhinta.fi.

Energiamarkkinavirasto tarjoaa uudella nettipalvelulla kuluttajille mahdollisimman yksinkertaisen ja helpon tavan saada tietoa sähkön hinnoista ja verrata eri sähkönmyyjien ajantasaisia sähkötarjouksia. Palvelua varten kuluttajan tarvitsee tietää oman käyttöpaikan postinumero, nykyinen siirtotariffi ja vuotuinen sähkön käyttömäärä.

Palvelussa tarjotaan tietoa myös myyjien tarjoaman sähkön alkuperästä ja kuluttaja voi halutessaan esimerkiksi hakea ensisijaisesti uusiutuvilla energialähteillä tuotettua sähköä koskevia tarjouksia. Varsinaista uutta sähkösopimusta sähkönmyyjän kanssa Energiamarkkinaviraston palvelussa ei kuluttaja voi tehdä, vaan sitä varten palvelusta löytyvät myyjien yhteystiedot sekä linkit niiden www-sivuille. Palvelussa tarjoukset on ryhmitelty sopimustyypin perusteella toistaiseksi voimassaoleviin, määräaikaisiin ja pörssihintaan sidottuihin sopimuksiin, joista kuluttaja voi valita haluamansa.

Lisätietoa sähkömarkkinoista ja sähkön kilpailuttamisesta on saatavilla Energiamarkkinaviraston internet-sivuilta.