» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2006 >Tietoliikennekaapelointi kuntoon putkiremontin yhteydessä
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Tietoliikennekaapelointi kuntoon putkiremontin yhteydessä

6.2.2006

Kiinteistöliitto on aloittanut Mahdollisuuksien remontti -viestintäkampanjan, jossa painotetaan, että taloyhtiön tietoliikennekaapeloinnin uusimistarve kannattaa selvittää samalla, kun putkiremonttia suunnitellaan. Tietoliikennekaapeloinnin johtoteiden asennus muiden korjaustöiden yhteydessä säästää kustannuksia ja mahdollistaa kaapeloinnin helpomman uusimisen.

Taloyhtiön putki- ja sähköremontti edellyttävät merkittäviä rakenteellisia korjaustoimenpiteitä huoneistoissa ja mahdollisesti porraskäytävissä ja muissa yhteisissä tiloissa. Taloyhtiön puhelinsisäjohtoverkon ja antenniverkon uusimistarve lisääntyy monissa taloyhtiöissä lähivuosina. Taloyhtiö voi saada merkittäviä kustannushyötyjä, jos putkiremontin yhteydessä toteutetaan ainakin johtotiet myöhemmin tehtävää tietoliikennekaapelointia varten. Yhteisillä rakenteellisilla ratkaisuilla minimoidaan myös pölyiset ja meluisat työvaiheet ja parannetaan paloturvallisuutta.

Hyvin suunniteltu ja toteutettu tietoliikennekaapelointi mahdollistaa taloyhtiölle ja asukkaille seuraavia hyötyjä:

  • Todella laajakaistaiset internet-yhteydet tulevat mahdollisiksi kaikille asukkaille. Ajanmukainen tietoliikennekaapelointi välittää 10 Mbit/s ja sitä nopeammat ADSL- ja Ethernet-yhteydet.
  • Huoneistojen sisäiset nopeat lähiverkot (100 Mbit/s ja nopeammat) tulevat mahdollisiksi. Tietokoneita ja muita tietokonelaitteita voidaan kytkeä helposti ja tietoturvallisesti huoneiston verkkoon.
  • Taloyhtiön yhteisen laajakaistajärjestelmän käyttöönotto on tehtävissä helposti ja tietoturvallisesti.
  • Standardien ja pelastusviranomaisten vaatimusten mukaisesti suunnitellut ja toteutetut johtotiet takaavat paloturvalliset ratkaisut porraskäytävissä ja muissa yhteisissä tiloissa.
  • Nykyaikainen tietoliikennekaapelointi parantaa taloyhtiön varustetasoa ja soveltuu internet- ja tv-palvelujen lisäksi nykyaikaisten turva-, valvonta- ja automaatiojärjestelmien kaapelointiin.