» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2006 >ABB voitti työympäristökilpailussa
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


ABB voitti työympäristökilpailussa

16.2.2006

ABB:n Sähkönjakeluautomaatio-yksikkö on voittanut Elektroniikka- ja sähköteollisuussarjan ja Service-yksikkö Kunnossapitosarjan Teknologiateollisuuden järjestämässä Haastamme-työympäristökilpailussa.

Haastamme-kilpailun tavoitteena oli nostaa kilpailuun osallistuvien yritysten tuottavuus, turvallisuus ja viihtyisyys huipputasolle. Kilpailussa työsuojelupiirien tarkastajat arvioivat työpaikat kahdesti vuodessa. He havainnoivat työympäristön laatua ja työskentelyn turvallisuutta. Huomiota kiinnitettiin erityisesti työtapoihin, ergonomiaan, kone-, laite- ja liikkumisturvallisuuteen, järjestykseen ja ympäristötekijöihin. Lisäksi työsuojelupiirin tarkastaja testasi henkilöstön turvallisuustietämystä ja seurasi tapaturmien ja sairauspoissaolojen määriä.

Vaasassa toimivassa Sähkönjakeluautomaatio-yksikössä työturvallisuuden eteen on tehty työtä pitkäjänteisesti. Henkilöstö on suorittanut työturvallisuuskortin ja saanut ensiapukoulutusta. Henkilöstön tapaturma- ja sairauspoissaolot ovat vähäisiä. Vuonna 2005 ei sattunut yhtään vakavampaa työtapaturmaa. Tuotannossa työolosuhteet ovat hyvät ja järjestys erinomainen.

"Työterveyshuollon kanssa kartoitamme vuosittain riskitekijöitä ja mahdolliset epäkohdat korjataan heti. Tämän lisäksi järjestämme kuukausittain Työterveyslaitoksen Tuttava-ohjelmaan pohjautuvia tarkastuskierroksia, joissa etsitään mahdollisia työturvallisuusriskejä", kertoo tuotantopäällikkö Harri Rönnholm.

Haastamme-työympäristökilpailu kesti vuodet 2002-2005, ja siihen osallistui 187 yritystä. Kilpailun järjestivät Teknologiateollisuus ry, Metallityöväen Liitto ry, Toimihenkilöunioni ry, Insinööriliitto IL ry, Tekniikan Akateemisten Liitto TEK ry, sosiaali- ja terveysministeriö, työsuojelupiirit ja Työturvallisuuskeskus.