» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2006 >Onnisen liikevaihto kasvoi lähes 10 prosenttia
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Onnisen liikevaihto kasvoi lähes 10 prosenttia

20.2.2006

Onninen-konsernin liikevaihto oli viime vuonna 1 258,6 miljoonaa euroa. Vuotta aiemmin liikevaihto oli 1 150,2 miljoonaa, joten liikevaihto kasvoi 9,4 prosenttia. Liikevoitto tippui 33,3 miljoonasta eurosta 29,4 miljoonaan. Ulkomaantoiminnan osuus liikevaihdosta oli 50,6 prosenttia.

Onninen Oy:n vt. toimitusjohtaja Tuomo Väänänen sanoo, että yhtiön tuotteiden kysyntä oli viime vuonna hyvä kaikilla markkina-alueilla ja liikevaihto kasvoi nopeasti.

"Liikevoitto jäi vähän ennakoimaamme pienemmäksi. Siihen vaikuttivat Norjassa uuteen toiminnanohjausjärjestelmään ja Suomessa uuteen keskitettyyn jakelujärjestelmään liittyneet ongelmat. Ruotsissa jatkui liikevaihtomme ja kannattavuutemme positiivinen kehitys, Puolassa tappiokehitys kääntyi ja sekä Venäjällä että Baltian maissa kasvoimme edelleen nopeasti."

Yhtiö ennakoi, että tänä vuonna Onnisen liikevaihto kasvaa nopeimmin Venäjällä ja merkittävästi myös Puolassa ja Baltian maissa. Kasvuun vaikuttaa erityisesti konsernin toimipaikkaverkoston ja tuotetarjonnan laajentuminen, mutta myös markkinoiden suotuisa kehitys. Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa kasvutavoitteet ovat melko maltillisia.

Konsernin liikevaihdon ennustetaan kasvavan tänä vuonna vähintään viisi prosenttia, ja tuloksen arvioidaan paranevan vuoden 2005 tasosta.