» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2006 >Älä kuljeta pesukonetta pakkasella
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Älä kuljeta pesukonetta pakkasella

22.2.2006

Pyykin- tai astianpesukonetta ei kannata siirtää avokuljetuksena esimerkiksi peräkärryssä pakkasella, muistuttaa Työtehoseura.  Vettä käyttävät koneet eli astianpesukone ja pyykinpesukone voivat kärsiä pakkasessa kuljettamisesta. Asiantuntijat suosittelevat, ettei asiakas kuljettaisi pyykin- ja astianpesukoneita pakkasella avokuljetuksena, koska koneissa oleva vesi voi jäätyä.

Vettä käyttävissä kotitalouskoneissa on aina vähän vettä, sillä astianpesu- ja pyykinpesukoneet koekäytetään tehtaalla. Tässä yhteydessä muun muassa koneen letkuihin ja vesipumppuun jää vettä.

Veden tyhjentäminen pyykinpesukoneesta onnistuu omatoimisesti melko hyvin, kun irrottaa tulo- ja poistovesiletkut, laskee ne lattialle valumaan ja käynnistää koneen hetkeksi. Poistoletkun kautta kone tyhjenee hyvin, mutta tulovesiletkuun voi jäädä vettä, jos letkua ei irroteta pesukonehanasta ja konetta käynnistetä sen verran, että magneettiventtiili aukeaa. Astianpesukoneen tyhjentäminen vedestä on vaikeaa etenkin, jos koneessa on vedenpehmennin.

Pakkasessa tehty avokuljetus on aina kuluttajan omalla vastuulla. Uudet kotitalouskoneet on vakuutettu rahdinkuljetuksen ajaksi varastolta myyjälle, mutta vakuutus ei kata kuluttajan omaa kuljetusta.