» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2006 >Tunnistekortteja on helppo kopioida
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Tunnistekortteja on helppo kopioida

24.2.2006

Helmikuun alussa rakennustyömailla pakollisiksi tulleita tunnistekortteja ei ole helppo muuttaa, mutta niitä on helppo tehdä lisää. Useimmat käytössä olevat valmistusmenetelmät ovat  niin yleisiä, että niillä voi tehtailla kortteja hyvin helposti.

Jos järjestelmä olisi haluttu vedenpitäväksi, henkilökorttiin olisi lisätty jokin viranomaiselementti, esimerkiksi viivakoodi, magneettinauha, sarjanumero tai varmistussinetti. Lakia laadittaessa on ilmeisesti katsottu, ettei tähän ole tarvetta.

”Meidän toiveenamme on, että siirryttäisiin sähköiseen kulkulupaan. Sähköisiin tietoihin voisi kirjata myös muita tietoja, kuten tulityökortin tai ensiaputaidot. Se voisi samalla sisältää myös kalenteri- ja kellonaikapohjaiset kulkuoikeudet työmaalla, jolloin monia turvatekijöitä voidaan kirjata kätevästi yhteen”, sanoo johtaja Tapio Kari Rakennusteollisuus RT:stä.

Suomessa on kymmenkunta maahantuojaa, jotka edustavat erilaisia korttitulostimia. Halvimmillaan laite maksaa vain reilut tuhat euroa, ja tulostinta on helppo laajentaa siten, että se kirjoittaa sirulle tai magneettinauhalle.