» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2006 >Pk-yrittäjän tietoturvapaketti netissä
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Pk-yrittäjän tietoturvapaketti netissä

27.2.2006

Pienten ja keskisuurten yritysten käyttöön on avattu laaja verkkopalvelu, jossa on monipuolista tietoturvatietoa yritysten näkökulmasta. Yrityksen tietoturvaopas on käytännönläheinen tietopaketti, jossa on arjen liiketoimintaan kytkeytyvää tietoa ja välineitä yrityksen tietoturvan kartoittamiseen ja kohentamiseen. Käytännön esimerkkien avulla yritys voi luoda omat pelisäännöt, joilla toimintatapoja voidaan muuttaa tietoturvallisemmiksi.

Sivustolta löytyy muun muassa malli tietoturvariskien tunnistamiseen, esimerkkejä tietoturvasuunnitelman laatimiseen sekä tarkistuslistoja ja esimerkkejä yrityksen tietoturvakäytäntöjen luomiseen ja henkilöstön kouluttamiseen. Yrityksen tietoturvaopas toimii osoitteessa www.tietoturvaopas.fi.

Tietoturvallinen toimintatapa lähtee oikeasta asenteesta, sillä tietoturva on ensisijaisesti inhimillisten tekijöiden summa. Tampereen teknillisen yliopiston tuoreen tutkimuksen mukaan 60-70 prosenttia yritysten tietoturvauhista tulee yritysten sisältä. Liiketoiminnan tietojen turvallisuudesta 80 prosenttia luodaan henkilöstön arkipäivän rutiineja kehittämällä ja 20 prosenttia teknisten suojaamiskeinojen avulla. Siksi henkilöstön sitouttaminen tietoturvallisiin työtapoihin ja asenteisiin on tärkeää.