» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2006 >Laajakaistaa käytetään joka toisessa kodissa
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Laajakaistaa käytetään joka toisessa kodissa

28.2.2006

Kotitalouksien laajakaistayhteyksien määrä ylitti helmikuussa 50 prosenttia. Useampi kuin joka toinen kotitalous eli 51 prosenttia oli Tilastokeskuksen kuluttajabarometrin mukaan helmikuussa kytkenyt tietokoneensa verkkoon laajakaistayhteydellä ja 11 prosenttia hitaammilla yhteyksillä. Tietokone oli 70 prosentilla kotitalouksista.

Laajakaistayhteyksien määrä on parissa vuodessa kasvanut 30 prosenttiyksikköä. Kaksi vuotta sitten helmikuussa vain viidenneksellä eli 21 prosentilla kotitalouksista oli laajakaistayhteys. Tietokone oli silloin 59 prosentilla suomalaisista ja internetyhteys 46 prosentilla.

Matkapuhelin on jo ohittanut television yleisyydessä. Suomalaisista 97 prosentilla oli helmikuussa matkapuhelin. Kamerapuhelimen oli hankkinut 38 prosenttia kotitalouksista ja digikameran 47 prosenttia.

Lankapuhelin oli helmikuussa enää 49 prosentilla eli hieman alle puolella kotitalouksista. Vuoden 2000 lopulla vielä kolmella neljäsosalla kotitalouksista oli lankapuhelin, vaikka lähes 87 prosentilla oli jo silloin myös matkapuhelin.

Televisio oli kuluttajabarometrin mukaan helmikuussa 95 prosentilla kotitalouksista. Laajakuva- tai taulutelevisio oli joka kolmannella kotitaloudella ja dvd-laite lähes joka toisella kotitaloudella. Digitaalisten televisiolähetysten seuraamiseen tarvittavan digisovittimen tai digitelevision oli hankkinut 44 prosenttia kotitalouksista.