» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2006 >EON Finland siirtyy VIRVEn käyttöön
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


EON Finland siirtyy VIRVEn käyttöön

2.3.2006

Energiayhtiö EON Finland ottaa kevään aikana käyttöön viranomaisverkko VIRVEn kaikilla toimialueillaan Espoossa, Kauniaisissa, Kirkkonummella ja Joensuussa. Pääkaupunkiseudun sähköyhtiöistä Vantaan Energialla viranomaisverkko on jo käytössä.

EON Finlandin käyttöpäällikkö Jarmo Ström kertoo, että VIRVE tulee laajaan päivittäiseen operatiiviseen käyttöön vikojen selvitys-, rajaus- ja korjaustöissä. Käyttäjiä verkolla on tilanteesta riippuen 10 - 50.

EON Finland korvaa VIRVEllä parisenkymmentä vuotta sitten hankitun VHF-radiopuhelinjärjestelmän, joka on saavuttamassa elinkaarensa päätepisteen. Yhtiö vertaili eri viestintäjärjestelmävaihtoehtoja seuraavan 16 vuoden ajalle, ja VIRVE osoittautui niistä käyttökustannuksineen edullisimmaksi investoinniksi.

”Vanhan järjestelmän huonona puolena on se, että jos siihen kuuluva radiovaihde vioittuu, se aiheuttaa järjestelmän poistumisen käytöstä lopullisesti. VIRVE-järjestelmä on verkkojen käytön kannalta ensiarvoisen tärkeä avoimen puheliikenteensä vuoksi”, Ström perustelee valintaa.

EON Finlandin jakeluverkko sisältää 15 sähköasemaa. 20 kV verkkoa on 1 520 km ja siinä esiintyy vuosittain 50 -170 verkkovikaa.