» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2006 >Uusi hanke pyrkii parantamaan palvelutyöntekijöiden turvallisuutta
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Uusi hanke pyrkii parantamaan palvelutyöntekijöiden turvallisuutta

21.3.2006

Viranomaisten ja elinkeinoelämän yhteistyönä on käynnistynyt uusi Palvelutyöpisteiden turvallisuussuunnittelu ja turvasuojaus -hanke. Palvelutilanteessa kohdatun fyysisen väkivallan ehkäisemiseen tähtäävä hanke toteutetaan sisäasiainministeriön yhteydessä toimivan turvallisuusalan neuvottelukunnan alaisuudessa niin kutsutun kumppanuusajattelun pohjalta.

Hankkeen tavoitteena on tukea valtioneuvoston hyväksymän sisäisen turvallisuuden ohjelman käytännön toteuttamista. Hankkeessa laaditaan kunnallisten ja kaupan alan työyhteisöjen sekä toimitila-, rakennus-, sähkö- ja turvallisuusalojen ammattiryhmien yhteiseen käyttöön helppotajuinen opas.

Oppaassa kuvataan, millä edellytyksillä fyysisen väkivallan käyttöä on mahdollista ehkäistä palvelutyöpisteiden asiantuntevan suunnittelun, turvasuojausratkaisujen ja niiden ylläpidon keinoin. Sisällössä painotetaan kokonaisvaltaista turvallisuusajattelua ja annetaan käytännönläheisiä yleisohjeita eri osapuolille, osapuolten yhteistyölle, hankkeiden läpiviemiselle, työyhteisöjen yleiselle turvallisuusvalistukselle ja -koulutukselle.

 Hankkeen osapuolia ovat sisäasiainministeriön poliisiosasto, Sähköinfo Oy, Turva-alan yrittäjät ry ja Sähkötieto ry.