» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2006 >SSTL täyttää 75 vuotta
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


SSTL täyttää 75 vuotta 

31.3.2006

Suomen Sähkötukkuliikkeiden Liitto ry (SSTL) täyttää maaliskuun lopussa 75 vuotta. Tukkujen vuonna 1931 perustamasta luottotietojen kerääjästä on kehittynyt koko sähköalaa palveleva asiantuntijaorganisaatio.

Sen jäseninä on 12 sähkötukkuliikettä sekä 48 valmistajaa ja maahantuojaa. Tukuilla on eri puolilla maata 115 myyntipistettä, joissa palvelee noin 1 200 työntekijää.

Liitto sai tärkeän roolin toisen maailmansodan aikana, jolloin oli pulaa tavaroista ja ulkomaanvaluutasta. SSTL valmisti kansanhuoltoministeriön pyynnöstä sähkötarvikkeiden yhtenäisen hinnaston, joka julkaistiin jopa Suomen asetuskokoelmassa. Aikojen saatossa SSTL:n ylläpitämän yhteisen hinnaston nimeksi vakiintui ”Musta kirja”.

Tänään Suomen Sähkötukkuliikkeiden Liitto on asiantuntijaorganisaatio, jonka tärkeimpiä tehtäviä ovat useiden tilastojen tuottaminen, sähkönumerointijärjestelmän ja Sähkönumerot.fi - verkkopalvelun ylläpitäminen ja kehittäminen sekä Mustan kirjan julkaiseminen.

Näiden lisäksi SSTL tekee yhteistyötä eri viranomaisten ja järjestöjen kanssa, teettää kehityshankkeita sekä tuo osaltaan alaa tunnetuksi viestinnällä, messuilla ja koulutuksella. Liitto tarjoaa myös mainion kentän sähkötukuille ja valmistajille keskustella alan näkemyksistä ja haasteista.

Merkkipäivänään SSTL järjestää Helsingissä 75-vuotisjuhlaseminaarin, joka käsittelee mm. suomalaisia sähkötukkukaupan haasteita ja mahdollisuuksia sekä kilpailukykyämme siirryttäessä teollisuustaloudesta luovaan talouteen.