» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2006 >Rakennusteollisuus uskoo rakentamisen kasvuun
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Rakennusteollisuus uskoo rakentamisen kasvuun

18.4.2006

Rakennusteollisuus RT ry:n julkistaman suhdanne-ennusteen mukaan rakentamisen kokonaismäärä kasvaa tänä ja ensi vuonna keskimäärin kolme prosenttia. Kasvua pitää yllä asuntotuotanto, vilkas teollisuus- ja varastorakentaminen sekä liike- ja toimistorakentaminen ja korjausrakentaminen. Maa- ja vesirakentaminen jatkaa kasvuaan meneillään olevien suurhankkeiden ansioista.

RT.n toimitusjohtaja Terho Salon mukaan järjestäytyneiden rakennusliikkeiden parissa myös perusparannus- ja korjaustöitä teettävät kotitaloudet koetaan potentiaalisina työllistäjinä, mutta nykymenolla kuluttajasektori on jäämässä harmaiden yritysten toimintakentäksi.

"Kotitalousvähennyksen määrää nostamalla työn teettäminen laillisin pelisäännöin muuttuisi nykyistä houkuttelevammaksi. Lisäksi työn ajoittaminen hiljaisemmalle talvikaudelle vähentäisi myös kausivaihtelun haittoja", Salo kommentoi.

Talonrakennustoiminnassa korjausrakentamisen osuus on 42 prosenttia. Myös kotitalouksien teettämien rakennustöiden määrä on ollut tasaisessa kasvussa jo usean vuoden ajan.