» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2006 >Sähkötukkujen myynti kasvoi alkuvuonna yli 23 prosenttia
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Sähkötukkujen myynti kasvoi alkuvuonna yli 23 prosenttia

21.4.2006

Sähkötukkuliikkeiden tarvikemyynti kasvoi ensimmäisellä vuosineljänneksellä ennätysmäiset 23,3 prosenttia verrattuna edelliseen vuoteen. Myynti oli nyt 159 miljoonaan euroon. Viimeksi kuluneen 12 kuukauden aikana myynnin kasvu ylsi 15,8 prosenttiin verrattuna vuotta aiempaan.

"Kysyntä oli poikkeuksellisen suurta jo tammikuussa ja on jatkunut vahvana koko alkuvuoden. Tuoteperheistä kasvoivat erityisesti johtimet, kaapelitiet, asennustarvikkeet, sähkölaitostarvikkeet ja lämmittimet", sanoo Suomen Sähkötukkuliikkeiden Liiton SSTL:n toimitusjohtaja Tarja Hailikari.

"Talouskasvu on lisännyt rakentamista sekä asiakkaiden halua investoida aiempaa tasokkaampaan sähköistykseen ja uuteen tekniikkaan. Samaan aikaan sähkötukkuliikkeet ovat laajentaneet asiakaskuntaansa. Kuparin ja muovin hintojen nousu on vaikuttanut merkittävästi joidenkin tuoteryhmien hintoihin ja sitä kautta osaltaan lisännyt myyntiä."

Myyntiä tilastoivan SSTL:n jäsentukkujen sähkötarvikemyynti edustaa lähes sataa prosenttia sähkötarvikkeiden tukkumarkkinoista. Liiton jäseninä on 12 sähkötukkuliikettä sekä 46 valmistajaa ja maahantuojaa.