» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2006 >Kesän asuntomessuilla yhdistyvät työ ja asuminen
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Kesän asuntomessuilla yhdistyvät työ ja asuminen

23.5.2006

Ensi kesänä 14. heinäkuuta aukeavat asuntomessut pidetään pitkästä aikaa pääkaupunkiseudulla. Kolmentoista hehtaarin messualue sijaitsee Espoon Kauklahdessa.

Nykyisin vapaa-ajan ja työelämän lomittuminen on haaste myös asuntosuunnittelulle. Tähän haasteeseen vastaa Espoon asuntomessut, jossa kaavoituksella on jo luotu ratkaisuja, jotka tarjoavat työntekoon sopivia tiloja.

Asuntojen yhteydessä olevat työtilat ja nopeat tietoliikenneyhteydet mahdollistavat hyvät työskentelyolot kotona. Joihinkin asuntoihin voi kätevästi yhdistää sivuasunnon työntekoa varten tai työhuone sijaitsee erillisessä autotallissa tai varastorakennuksessa.

Espoon asuntomessujen messutarjonta on historiallisen laaja ja kattava. Näytteillä olevia asuntoja  on peräti 58, ja alueelle valmistuu kaiken kaikkiaan 263 asuntoa. Asuntojen toteutustavat vaihtelevat yhtiömuotoisista pientaloista ja pienkerrostaloista aina omakotitalojen hartiapankkirakentamiseen.

Rakentamisen saralta esillä on muun muassa erikoisia rakenne- ja suunnitteluratkaisuja, ihmisten elämäntilanteen mukaan muunneltavia huoneistoja siirtoseinineen ja täysin esteettömiäkin asuntoja. Sisustuspuolella messutarjonta tulee myös olemaan monipuolinen.

Asuntomessut on suurtapahtuma, jossa varsinaisten asuntojen lisäksi esillä on paljon muuta näyttelytarjontaa. Ensimmäistä kertaa messuilla on myös kattava neuvontapalvelu: apua ja neuvoja messukävijöille annetaan sisustus-, asuntosuunnittelu-, talotekniikka-, esteettömyys- ja kustannuslaskentaklinikoilla. Lisäksi Uudenmaan Pelastuslaitos esittelee asumisen paloturvallisuutta kohteessa 21-Palo.

Lue lisää: Asuntomessujen www-sivut