» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2006 >Lappeenranta sai sähkökaupan professuurin
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Lappeenranta sai sähkökaupan professuurin

29.5.2006

Sähköenergialiitto ry Sener lahjoittaa viiden vuoden määräaikaisen sähköenergiamarkkinoiden professuurin Lappeenrannan teknilliselle yliopistolle. Professuurin toimialaan kuuluu sähkö- ja päästökauppa, joten sen puitteissa tullaan tutkimaan sähkömarkkinoiden kehittymisen kannalta merkittäviä asioita.

”Nyt lahjoitettu professuuri on merkittävä panostus sähkökaupan alan tutkimukseen ja opetukseen ennestään Suomessa aktiivisesti kehitettävän sähköverkkoliiketoiminnan rinnalle”, perustelee ratkaisua Senerin asiamies Jorma Väkiparta.

Lappeenrannan teknillisen yliopiston rehtori Markku Lukka otti vastaan lahjakirjan Energiateollisuuden ja Senerin liittokokousten yhteydessä Naantalissa 18 toukokuuta. Sähkökaupan professuuri soveltuu hyvin Lappeenrannan teknilliseen yliopistoon, joka on tekniikan ja talouden yliopisto", Lukka totesi.  

Professuurin toiminta on tarkoitus käynnistää 1.8.2006 alkaen. Viiden vuoden määräajan kuluessa professorin ympärille kehittynee tutkimusryhmä, jossa on kymmenkunta tutkijaa.