» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2006 >Fingrid ottaa viranomaisradioverkon käyttöönsä
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Fingrid ottaa viranomaisradioverkon käyttöönsä

31.5.2006

Suomen päävoimasiirtoverkosta vastaava kantaverkkoyhtiö Fingrid Oyj ottaa viranomaisradioverkko VIRVEn päätelaitteet käyttöönsä. Radioverkon omistaa ja sitä operoi Suomen Erillisverkot Oy, joka on kokonaan valtion omistama. Yhtiön aluepäällikkö Tapio Manninen kertoo, että Fingridissä on käytetty VIRVE-puhelimia aiemminkin, mutta vain kokeiluluonteisesti. Jatkossa Fingrid käyttää viranomaisradioverkkoa valtakunnallisesti.

”He tulevat myös suosittelemaan VIRVEn käyttöä muissa sähköyhtiöissä. Tavoitteena on, että sitä voidaan hyödyntää laajasti sähköyhtiöiden välillä eri yhteistyötilanteissa, kuten luonnon aiheuttaman sähkövian korjaamisessa.”

Fingrid tekee viranomaisradioverkon viestintä- ja käyttöönottosuunnitelmaa yhteistyössä Suomen Erillisverkkojen kanssa, jolloin päätetään tarkemmin, miten VIRVE-viestintää tullaan käyttämään ja miten päätelaitteet parametroidaan.

”Sähköyhtiöt haluavat selkeästi parantaa häiriötilanteiden ja kriisiaikojen valmiutta. Ne haluavat varmistaa puheyhteyden myös poikkeustilanteissa sekä oman organisaation sisällä, kentällä toimivien urakoitsijoiden kanssa sekä sähköyhtiön ja kantaverkkoyhtiön välillä. VIRVE mahdollistaa nopeat yhteydet myös viranomaisiin, kuten poliisiin, pelastustoimeen ja tiehallintoon”, Manninen listaa.

VIRVE-viestintää käyttävät tällä hetkellä ainakin Fortum Oyj (entinen EON Finland Espoo), Haminan Energia Oy, Lahti Energia Oy, Rovakaira Oy, Vakka-Suomen Voima Oy ja Vantaan Energia Oy.