» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2006 >Suomen Yrittäjät vastustaa esitystä yt-laista
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Suomen Yrittäjät vastustaa esitystä yt-laista

14.6.2006

Yhteistoimintalain velvoitteiden ulottamiselle 20 henkilön yrityksiin ei Suomen Yrittäjien mukaan löydy asiaperusteita.  Eilen tiistaina työministeri Tarja Filatoville (sd.) luovutettu esitys uudesta yt-laista saa kuitenkin muissa tupo-pöydän järjestöissä vankan tuen.

"Pienet yritykset eivät ole olleet irtisanomassa henkilöstöään, vaan työllisyyden koheneminen on ollut seurausta juuri näiden yritysten myönteisistä työllistämispäätöksistä", Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Jussi Järventaus toteaa.

"Ei ole myöskään osoitettu, että pienissä yrityksissä esimerkiksi tiedonkulku tai työntekijöiden vaikuttamismahdollisuudet olisivat sellaisella tasolla, että asiaan olisi puututtava työnantajavelvoitteita lisäämällä. Päinvastoin mitä pienemmistä yrityksistä on kyse, sen paremmin henkilöstö on tietoinen yrityksen asioista ja tulevista suunnitelmista."

Suomen Yrittäjien mukaan työnantajavelvoitteiden kasvattaminen merkitsee yrityksissä lisäkustannuksia, jotka vaikuttavat kielteisesti erityisesti rajan alapuolella olevien yritysten kasvuhalukkuuteen ja työllistämiseen.

Järventauksen mukaan lakiesitys johtuu ay-liikkeen järjestöllisistä tavoitteista. Hän pitää valitettavana, että elinkeinoelämän etutahot eivät voineet olla yksimielisiä siitä, että pienten yritysten velvoitteita ei pitäisi enää lisätä.