» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2006 >Pienjänniteverkot hallintaan yritysvetoisella hankkeella
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Pienjänniteverkot hallintaan yritysvetoisella hankkeella

15.6.2006

Pienjänniteverkkojen hallintaan on syntymässä yritysvetoinen kehityshanke, jossa kehitetään ja toteutetaan kokonaisvaltainen teknologiaratkaisu 400 V pienjänniteverkon hallintaan. Tähän pyritään yhdistämällä uuden sukupolven energiamittarit, tietoliikenneratkaisut ja verkonhallintajärjestelmät avointa arkkitehtuuria noudattavaksi kokonaisuudeksi.

Automaattista valvontaa on käytetty tähän asti lähinnä 20 kV keskijänniteverkoissa. Kehittyneellä tieto- ja tiedonsiirtotekniikalla myös pienjänniteverkon tapahtumia voidaan jatkossa seurata reaaliaikaisesti. Näin päästään asiakaskohtaiseen sähkön laadun seurantaan ja voidaan havaita heti viat, kuten sulakepalo tai johtimen katkeaminen.

Pienjänniteverkon hallinta voidaan perustaa avoimen mittaustekniikan ja järjestelmäarkkitehtuurin varaan, kuten uuden sukupolven AMR-järjestelmät. Tämä edustaa uutta ajattelua, sillä perinteisesti AMR-järjestelmää on pidetty lähinnä laskutustietoja tuottavana järjestelmänä.

Projektiin osallistuvat ABB Oy, Aidon Oy, MX Electrix Oy, Power-Q Oy, Tampereen teknillinen yliopisto sekä käytännön toteutusympäristönä toimiva Koillis-Satakunnan Sähkö Oy. Tavoitteena on viedä nyt käynnistyvä hanke päätökseen ensi kevääseen mennessä.