» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2006 >Energiakeskus neuvoo ja palvelee monipuolisesti
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Energiakeskus neuvoo ja palvelee monipuolisesti

20.6.2006

Helsingin Energian ylläpitämästä Energiakeskuksesta saa vinkkejä sähkön järkevään käyttöön ja kodinkoneiden hankintaan. Monipuolisten tutkimustulosten ja esitteiden lisäksi Energiakeskuksen tiloissa voi tutustua erityyppisiin kodinkoneisiin tai kysellä lisätietoja energian säästöön. Lisäksi Helsingin Energian asiakas voi lainata sähkön kulutusmittarin, kosteus- tai infrapunalämpömittarin. 

Energiakeskuksella on kattavat kotisivut, joilta löytyy esimerkiksi laskuri oman asunnon energiankulutuksen arviointiin. Lisäksi netistä saa kodinkoneoppaat, joihin on koottu tietoa markkinoilla olevista laitteista vertailua varten.

Eva Spiegel Energiakeskuksesta kertoo, että tietoa haetaan monenlaisiin tarpeisiin. Vaikkapa yksittäisen kodinkoneen hankintaa harkitsevan tai energian käytöstä kiinnostuneen kuluttajan, rakentajien sekä remontoijien lisäksi Energiakeskuksessa vierailevat myös esimerkiksi arkkitehdit ja sähkösuunnittelijat. Myös erilaiset ryhmät, kuten koululaiset, kuuluvat keskuksen vakiovieraisiin.

Energiakeskus vastaa myös puheluihin ja sähköposteihin. Palvelut ovat vapaasti kenen tahansa käytettävissä lukuun ottamatta kulutusmittareiden lainausta, joka on suuren kysynnän vuoksi rajoitettu vain Helsingin Energian asiakkaille. Mittarin saa lainaksi viikon ajaksi, ja mittareiden saatavuutta voi tiedustella puhelimitse tai nettisivuilta löytyvällä lomakkeella.

”Monelle on yllätys, että esimerkiksi viihde-elektroniikan lepovirtakulutus voi olla varsin suurta”, Eva Spiegel kertoo. ”Laajakuvatelevisiot ja jatkuvasti päällä olevat tietokoneet kuluttavat myös melkoisesti.”

Lisäksi Spiegel muistuttaa, että kodinkoneiden oikea sijoittelu, käyttö ja hoito on tärkeää.

”Jos jääkaappi ja liesi ovat vierekkäin, niin sähkönkulutus kasvaa. Samoin myös esimerkiksi pakastimen väärä lämpötila ja sen sulattamatta jättäminen näkyy sähkölaskussa. Pieneltäkin tuntuvilla muutoksilla omassa toiminnassa voi vaikuttaa yllättävän paljon energian kulutukseen.” 

Lue lisää Energiakeskuksen www-sivuilta.