» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2006 >Joensuun Metla-talon valaistus palkittiin
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Joensuun Metla-talon valaistus palkittiin

31.7.2006

Metla Joensuun tutkimuskeskuksen valaistus on saanut kunniamaininnan kansainvälisesti arvostetussa IIDA-kilpailussa (International Illumination Design Awards).

Joensuussa sijaitseva pääosin Metsäntutkimuslaitoksen käytössä oleva Senaatti-kiinteistöille kuuluva rakennus oli ainoa palkittu kohde Pohjoismaissa. IIDA-kilpailun järjestää Illuminating Engineering Society of North America (IESNA).

Kiinteistön pääsuunnittelijana on toiminut arkkitehti Antti-Matti Siikala SARC Architects arkkitehtitoimistosta. Valaistuksen suunnittelusta vastasivat projektipäällikkö Pekka Larinoja ja valaistussuunnittelija Sanna Forsman Insinööritoimisto Olof Granlund Oy:stä.

Metla-talon valaistusratkaisut ja rakennuksen arkkitehtuuri on pyritty sovittamaan yhteen niin, että valaistukselle muodostuu selkä rooli rakennuksen ja sen osien ominaispiirteiden esiin tuomisessa.

Valaistusratkaisuissa on käytetty energiatehokkaita ja hyvän värintoiston omaavia valonlähteitä.

Suomessa Metla-talo on aiemmin palkittu Vuoden valaistuskohteena 2005. Palkinnon myönsivät Neuvottelevat Sähkösuunnittelijat NSS ry, Suomen Valoteknillinen Seura ry, Suomen Arkkitehtiliitto SAFA ry, Sisustusarkkitehdit SIO ry, Suomen toimitila- ja rakennuttajaliitto RAKLI ry sekä Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry.