» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2006 >YIT vähentää väkeä verkkopalveluistaan
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


YIT vähentää väkeä verkkopalveluistaan

3.8.2006

YIT Teollisuus- ja verkkopalvelut Oy on aloittanut yhteistoimintaneuvottelut koskien tehostamistoimenpiteitä ja työvoiman mahdollista vähentämistä taloudellisin ja tuotannollisin perustein. Neuvottelut koskevat Verkkopalvelut-liiketoimintaryhmää koko Suomessa.

Vähentämistarve on noin 300 henkilötyövuotta. Osa vähentämistarpeesta pyritään toteuttamaan sijoittamalla henkilöitä uusiin tehtäviin YIT:ssä. Myös mahdollisuudet eläkejärjestelyihin tullaan selvittämään.

Verkkopalvelut-liiketoimintaryhmässä työskentelee noin 1 200 henkeä. Liiketoimintaryhmän tilauskanta on pienentynyt ja kannattavuus heikentynyt merkittävästi alkuvuoden aikana. Teleoperaattoreiden investoinnit sekä kunnossapito- ja viankorjaustyöt ovat vähentyneet ja laajakaistaliittymien toimitushuippu on tasaantunut. Yhtiön mukaan liiketoimintaympäristön muuttuminen edellyttää resurssien sopeuttamista vastaamaan vähentynyttä kysyntää.

Verkkopalvelujen osuus YIT Oyj:n liikevaihdosta on ollut noin 3 - 4 prosenttia ja henkilöstöstä 5 prosenttia. Verkkopalveluiden heikko markkinatilanne ei pienen liikevaihto-osuuden takia muuta koko YIT-konsernin näkymiä. YIT arvioi osavuosikatsauksessaan, että konsernin vuoden 2006 liikevaihto ja tulos ennen veroja kasvavat viimevuotisista.