» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2006 >Isännöintiliitto: Taloyhtiöiden hallinta usein puutteellista
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Isännöintiliitto: Asuntoyhtiöiden hallinta usein puutteellista

3.8.2006

Isännöintiliiton mukaan monet taloyhtiöiden hallitukset toimivat huonosti. Osakkaiden osallistuminen yhtiökokouksiin on vähäistä ja halukkuus toimia hallituksen jäsenenä on vähentynyt. Varsinkin ongelmatilanteissa on vaikeaa saada asiantuntevia hallituksen jäseniä. 

Toimintaa vaikeuttaa ammattitaidottomuus ja monesti myös vaikeat henkilösuhteet. Huono hallitustyöskentely ja siitä johtuva yhtiön talouden epävakaisuus ja korjausten viivästyminen alentavat osakkeiden arvoa.

Tulevat uudistukset - uusi asunto-osakeyhtiölaki, talojen kuntoluokitus sekä muut uudistukset ja talojen kunnossapito, peruskorjaukset ja talous - edellyttävät hallituksilta valveutuneisuutta ja ammattitaitoa. Huonosti toimiva ammattitaidoton hallitus voi estää ammattinsa osaavan isännöitsijän kehittämistyön asunto- ja kiinteistöyhtiössä.Hyvän hallinnon edistämiseksi asunto- ja kiinteistöyhtiöissä Suomen Isännöintiliitto ry ja AKHA ry ovat solmineet yhteistyösopimuksen, joka allekirjoitettiin 3.8.2006 Helsingissä. Hyvä hallitustyöskentely ja yhteistyö isännöitsijän kanssa luovat asunto-osakkeelle arvonnousua ja lisäävät asumisviihtyvyyttä.