» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2006 >Sähkö-Kaunisto jatkaa laajentumistaan
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


Sähkö-Kaunisto jatkaa laajentumistaan

21.8.2006

Talotekniikka-alalla toimiva kuortanelainen Sähkö-Kaunisto Oy laajentaa edelleen toimintaansa. Viimeisin laajennus toteutui viikko sitten, kun yritys osti Tampereella toimivan Sähkö-Risku Oy:n koko liiketoiminnan.
Sähkö-Riskun liikevaihto on noin 1,5 miljoonaa euroa, mutta Sähkö-Kauniston toimitusjohtaja Erkki Kaunisto uskoo liikevaihdon kasvavan 2 miljoonaan. Tamperelaisyritys on työllistänyt 13 henkeä, ja nyt yritykseen on palkattu neljä uutta asentajaa.

Sähkö-Kaunisto on perustettu vuonna 1978, ja se on määrätietoisesti laajentanut toimintaansa 1990-luvun loppupuolelta alkaen yritysostoin ja perustamalla tytäryhtiöitä. Myös toiminta on laajentunut täyden palvelun talotekniikkayritykseksi, jonka alaa ovat sähkö- ja LVI-asennukset, teollisuus- ja taloautomaatioasennukset, erikoisasennukset sekä kodinkone- ja sähkötarvikemyynti.

Organisaatiomuutokset ovat antaneet aiheen myös nimenmuutokselle. Yritys ottaa käyttöön nimen Kaunisto-Yhtiöt. Kaunisto-Yhtiöiden tavoitteena on kivuta 10 suurimman talotekniikkayrityksen joukkoon ja olla siinä joukossa kannattavin. Tällä hetkellä sijaluku on Kauniston arvion mukaan 12. tai 13. Liikevaihtona tavoite tarkoittaa nousua runsaan 16 miljoonan euron liikevaihdosta 20 miljoonan euron liikevaihtoon.

"Talotekniikkayritysten rintamalla näyttää olevan liikkeitä kaupan, joten kolmen vuoden tavoite näyttää toteutuvan reilussa vuodessa", Kaunisto summaa. Henkilöstöä Kaunisto-Yhtiöissä on tällä hetkellä noin 200.