Vuoden sähkösuunnittelijaksi valittiin Sähköinsinööritoimisto Matti Leppä

25.8.2006

Turkulainen Sähköinsinööritoimisto Matti Leppä Oy on valittu Vuoden sähkösuunnittelijaksi. Valinnan tekivät Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry ja Suomen toimitila- ja rakennuttajaliitto RAKLI ry. Palkinto luovutettiin 24. elokuuta Sähköisen talotekniikan rakennuttajaseminaarissa Helsingissä.

Sähköinsinööritoimisto Matti Leppä Oy on perinteikäs vuonna 1955 perustettu, hyvin hoidettu sähkösuunnitteluyritys, joka rakennusalalla tunnetaan luotettavana yhteistyökumppanina.

Yhtiön sähkösuunnittelukohteet keskittyvät talonrakennuksen järjestelmiin. Vaativammista suunnittelukohteista mainittakoon Turun linna, Turkuhalli, Arken- ja Hansa-korttelit Turussa ja Sampo-keskus Rovaniemellä. Tällä hetkellä työn alla ovat joulukuussa valmistuva Ideapark-liikekaupunki Lempäälässä, Lounais-Suomen vankila ja Turun yliopistollisen keskussairaalan TYKSin T-sairaalan jatkorakentaminen.

Yritys työllistää 22 henkilöä ja liikevaihto on 1,5 milj. euroa. Yhtiön toimitusjohtaja, yli-insinööri Jarmo Harju on toiminut jo 34 vuotta samassa yrityksessä ja toimitusjohtajana vuodesta 1992.

Matti Lepässä on oivallettu yhteistyö voimavarana, samoin asiakkaan kuuntelu. Jarmo Harju korostaa, että suunnittelija tarvitsee sähkötekniikan lisäksi yhteistyökykyä: täytyy osata kuunnella, hakea vaihtoehtoja ja katsoa mitä tilaaja haluaa, hallita kokonaisuuksia ja olla luotettava. Myös hyvät kumppanuudet suunnittelualalla ovat edistäneet toimintaa.

Yritys on kehittänyt systemaattisesti toiminnan laatua ja sille myönnettiin vuonna 1996 suunnittelutoimistojen laatujärjestelmä ensimmäisten joukossa Suomessa.

Matti Leppä huolehtii työvoimastaan ja sen jatkuvasta kouluttamisesta. Koulutustarpeesta kertoo muun muassa se, että viime vuosina suunnitteluun ja rakentamiseen mukaan on tullut valtavasti lisää atk-verkkoja, kamera- ja kulunvalvontaa sekä paloilmoittimia. Lisäksi siirtyminen CAD- ja 3D-suunnitteluun on ollut suuri työskentelytavan muutos. Myös nuorten suunnittelijoiden mukaantuloa pidetään tärkeänä, ja lähes vuosittain palkataan  yksi tai kaksi vastavalmistunutta insinööriä.

Valintaperusteissa todetaan lisäksi, että toimiston keskeiset henkilöt ovat perustamisesta lähtien olleet aktiivisesti edistämässä paitsi oman yrityksen niin myös suunnittelun, sähköalan ja rakennusalankin toimintaa.

 www.mattileppaoy.fi