Putkiremonttiin kannattaa yhdistää myös televerkkojen kunnostus

31.8.2006

Kun putkiremontti tulee taloyhtiössä ajankohtaiseksi, kannattaa samalla pistää kuntoon esimerkiksi digiantennit ja tietoverkot. Näin säästetään rahaa, aikaa ja vaivaa, koska uusiin remontteihin ei tarvitse lähitulevaisuudessa ryhtyä jonkin yksittäisen asian vuoksi.

Tämän vahvistaa myös espoolaisen taloyhtiön puheenjohtaja Mikael Ekman Helsingin Sanomien Asunto-sivuilla (27. elokuuta).

Ekman toteaa, että koska putket ja antenniverkko oli pakko uusia, niin modernin tietotekniikan saaminen oli enää vain pieni lisäkustannus. Isossa remontissa uusittiin vesijohdot, tehtiin uusi digiantenni- ja tietoverkkoja lisäksi kunnostettiin porrashuoneiden kunnostus palosuojauksineen ja valaisimineen.

Remontin yhteydessä jokainen huoneisto sai esimerkiksi laajakaistayhteyden, jonka nopeus on 9 megabittiä sekunnissa. Tavallinen operaattoreiden tarjoama nopeus on vain 1–2 megabittiä. Silti hinta nopeasta yhteydestä on asukkaille noin 10 euroa kuukaudessa, joka on yli puolet vähemmän kuin normaali operaattoreiden hinta.

Lisätietoja asennusurakasta ja hyödyllisiä lomakkeita saa esimerkiksi Taloyhtio.net-sivuilta. SETI-telehyväksyttyjen urakoitsijoiden luettelo on nähtävissä SETI Oy:n sivuilta, ja osaavia urakoitsijoita voi hakea Urakoitsija.fi -palvelusta.