» Etusivu » Yhteystiedot » Mediakortit » sopimuslomakkeet » Sähköala-lehti
  Etsi tietoa Sähköala.fi -sivuilta:  
 
     
» Etusivu >
Ammattilaiset >Sähköalan uutisia >Uutisarkisto >2006 >YIT vähentää 308 henkeä verkkopalveluistaan
Tulosta sivu
     
   
 


 
     


YIT vähentää 308 henkeä verkkopalveluistaan

15.9.2006

YIT Teollisuus- ja verkkopalvelut Oy:n Verkkopalvelut-liiketoimintaryhmässä käytyjen yhteistoimintaneuvottelujen tuloksena henkilöstön vähentämistarpeeksi on tarkentunut 308 henkeä. Vähentämistarpeesta 92 toteutetaan eläkejärjestelyin, lomautuksin, tehtäväsiirroin ja muilla ratkaisuilla. 216 henkilöä irtisanotaan tuotannollisin ja taloudellisin perustein.

Henkilöstön vähennysten kustannusvaikutusten pääosa, noin 6 miljoonaa euroa, kirjataan tämän vuoden kolmannen neljänneksen tulokseen. Lopullinen kustannusvaikutus riippuu YT-neuvottelujen päättymisen jälkeen alkavien työllistämistoimenpiteiden onnistumisesta. Lisäkustannus voi olla maksimissaan noin 3 miljoonaa euroa ja se kirjataan vuoden 2007 ensimmäisen vuosipuoliskon tulokseen.

Irtisanottavien sijoittumista muihin tehtäviin YIT:ssä tuetaan ja kaikille irtisanottaville tarjotaan mahdollisuutta osallistua työnantajan kustantamaan työnhakuvalmennukseen. YIT Teollisuus- ja verkkopalveluissa järjestetään myös lisä- ja täydennyskoulutusta uusiin tehtäviin.